Villa Luova - Moderni puutalo Helsinkiin


Valmista pintaa – betonilattia

Henri. Lukuaika: alle minuutti.

Jatketaan betoniaiheisella jutulla toisen perään, tapahtui muutama viikko sitten. Reilu kuukausi varsinaista rakentamista takana ja meillä oli ensimmäinen valmis pinta talossa! Kyseessä on betonipinnalle jätettävä kellarin lattia. Ihan käsittelemätön se ei tietenkään ole vaan hieman hommia sen kanssa piti tehdä. Tasaiseksi lattia saatiin koneellisesti liippaamalla ja lisäksi pintaan tuli litium-silikaattikäsittely. Käsittely sulkee betonin huokoset ja tekee siitä tiiviin.

Meille betonilattiat teki Jukka, Jukan Betonilattioista.

Kuvia betonilattian teosta

Valmista pintaa  betonilattia
Betonimössöä.

Valmista pintaa  betonilattia
Lattia tasoittuu.

Valmista pintaa  betonilattia
Betonipinnan liippaamista koneellisesti .

Valmista pintaa  betonilattia
Tasoittuu, tasoittuu…

Valmista pintaa  betonilattia
Betonilattian valmista pintaa .

Valmista pintaa  betonilattia
Betonilattian pinta lähempää, väri tästä vielä hieman tasaantuu.

8 kommentteja artikkeliin ‘Valmista pintaa – betonilattia’

 1. Mervi says:

  Hyvältä näyttää. Tästä mekin haaveilimme Kannustalon esitteen Kalarannan Harmajan innoittamana, mutta olimme myöhässä ja valu jo tehty. Teidän projektinne näyttää todella mielenkiintoiselta ja jäänkin seurailemaan.

  • Henri says:

   Ei muuta kuin nykyinen lattiamateriaali pois ja uutta valua tilalle, betonilattian voi tehdä hieman eri tekniikalla myös aiemman laatan päälle. Toki kustannustehokkaampaa tehdä se kerralla.

 2. Är says:

  Kuka teille teki tuon lattian? Olemme suunnitelleet tuollaista litium-silikaattikäsiteltyä betonilattiaa meidän Latoon, mutta tekijä on vielä hakusessa.

 3. [...] EDIT: Aihe tuntuu kiinnostavan monia, tässä linkki itse betonilattian tekoon http://villaluova.com/moderni-puutalo-rakentuu/valmista-pintaa-betonilattia/. [...]

 4. Melina says:

  Minua kiinnostaisi tietää, kysyittekö betonilattian tekemiseen tarjouksia useasta paikasta, ja jos, niin miksi päädyitte Jukan Betonilattioihin?

  Olemme itse hakemassa betonilattialle tekijää, mutta emme ole ihan vielä päättäneet, kannattaako meidän betonilattia tehdä valulla vai pinnoitteella. Meillä on siis kyseessä vanhan talon isohko remontti.

  • Henri says:

   Moi Melina,

   Kysyimme tarjouksia useasta paikasta ja tässä tapauksessa valintamme osui Jukkaan meille sopineen hieman tiukan aikataulun ja hinnan takia. Aika moni kontaktoimamme taho myös ilmoitti, ettei tee pientalokohteita ollenkaan.

   Tämä meillä käytetty tekotapa on kyllä ilmeisesti hieman vaativa, joten sen täytyy onnistua kerralla – kun se tehdäänkin kerralla (toisin kuin esim. Lattiamies.com). Meillä toisen valun aikana sää meinasi tehdä tepposia. Lopullista pintaa ei olla mekään vielä päästy ihailemaan, lattiat ovat edelleen suojattuna, joten ihan lopullista arviotakaan ei voi vielä antaa.

 5. Elina says:

  Moi

  Hienolta näyttää :)
  Miten teillä on käynyt valun kanssa, onko halkeillut?
  Betonihan kuivuessaan halkeilee. Vai laitettiinko sinne sekaan jotain mikä estää halkeamisen?

  Elina

Jätä kommentti