Villa Luova - Moderni puutalo Helsinkiin


Valkoista vai valkoisempaa? Paperi vai Lumi?

Henri. Lukuaika: alle minuutti.

Muutamista blogeista ehdinkin lukea hieman valkoisen sävyn valitsemisen vaikeudesta. Kokeilemallahan kaikki yleensä selviää, joten ei muuta kuin Tikkurilan Paperi ja Lumi -maalit testiin. Ennen kuin teipit otettiin pohjamaalien päälle tehdyistä mallimaalauksista pois, niin eroa ei kovin hyvin nähnyt. Teippien poiston jälkeen ero taas oli päivänselvä.

Kuvissa ylempi neliö on Paperi-sävyä ja alempi Lumi-maalia. Paperi on sävytetty Harmony-maaliin, Lumi taasen on ihan oma maalinsa. Molemmat menevät ainakin ikkunapuitteiden kanssa ihan ok. Pohjamaali ja paperin sävy näyttävät kyllä lumen vierellä taasen ihan harmailta. Ennen kuin lumi oli seinässä seinät olivat mielestäni pohjamaaleineen ihan valkoiset. Pienellä likaisella sormitestillä valkoisempaa valkoisessa lumessa lika kyllä selvemmin näkyy… päätä tässä nyt sitten kumpi olisi parempi. Onkos lukijoilla kokemusta Lumi-maalista?

Valkoiset testissä: Paperi ja Lumi eri valaistuksissa ja eri aikoina

Valkoista vai valkoisempaa? Paperi vai Lumi?

Valkoista vai valkoisempaa? Paperi vai Lumi?

Valkoista vai valkoisempaa? Paperi vai Lumi?

Valkoista vai valkoisempaa? Paperi vai Lumi?

Valkoista vai valkoisempaa? Paperi vai Lumi?

Valkoista vai valkoisempaa? Paperi vai Lumi?

Valkoista vai valkoisempaa? Paperi vai Lumi?

Valkoista vai valkoisempaa? Paperi vai Lumi?

19 kommentteja artikkeliin ‘Valkoista vai valkoisempaa? Paperi vai Lumi?’

 1. Minna says:

  Meillä on koko alakerta ja portaikko tehosteseiniä lukuunottamatta maalattu Lumi-maalilla. Jälki oli kaunista, tosin maalin hinta oli aika suolainen. Mutta suosittelen, jos haluaa oikein valkoista.

 2. Teea says:

  Hei! Kiitos informatiivisista kuvista, jotka osuvat juuri nyt minunkin ajankohtaisiin pohdiskeluihin, vaikka seinien maalaaminen meillä onkin edessä loppukesästä ja syksystä. Pyörittelen kädessäni “paperi” -sävyn mallilappua ja mietin, onko se liian kellertävää tai liian jotain, ei kuitenkaan tarpeeksi valkoista. Mielestäni lumi näyttää kuvissasi oikein hyvältä! Onko vaarana, että valkoistakin valkoisemman rinnalla kaikki muut valkoisen sävyt (kodinkoneet, ikkunanpuitteet, kalusteet jne.) näyttävät likaisen värisiltä? Vaikeita valintoja!

 3. Anu says:

  Me teimme olohuoneessa pintaremonttia ja päädyimme Paperi-sävyyn ja olemme tyytyväisiä. Listat ym muut valkoiset huonekalut näyttävät valkoisilta. Lumi-maalin hinta hirvittäisi isossa määrässä kyllä.

 4. Christa says:

  Meillä on kaikkialla paperisävyä ja se on ollut kätevä, koska sopii myös jalkalistojen ja ovien väriin. Paperi ei kyllä ole ollenkaan kellertävää. Lumi on kaunis, mutta juuri noiden muiden pintojen värien takia päädyimme paperiin.

 5. Padmerine says:

  Ehdottomasti Lumi! Todella kaunis sävy luonnossa <3

 6. Anu says:

  Lumi on seinällä kauniin valkoinen – valon osuessa siihen vielä upeamman valkoinen! Maali vaikuttaa kuitenkin kestävän kulutusta huonommin kuin moni muu maali. Ei siis kannata maalata sillä ainakaan ahtaiden tilojen seiniä. Naarmut ja muut osumat näkyvät siinä heti.

 7. Anne says:

  Meillä myös pari seinää paperi-sävyllä ja se on todellakin ihan valkoinen, ei taita mihinkään. Todella kaunis sävy, suosittelen:)

 8. Sarp says:

  Pakko kompata Anua.
  Meillä kahden vuoden asumisen jälkeen käytävät ja eteinen huutaa uudelleen maalausta. Niin ja se olohuoneen seinä, johon Kuopus päätti piirtää ison oranssin ympyrän ;).
  Ihmesienellä saa osan pois, mutta mattapintaisuuden vuoksi ei voi juurikaan hankata.
  Taidan silti laittaa uusinta pinnan Lumella, tykkään sävystä.

 9. Leijonaemo says:

  Minkä valkosen sitte valitetteki niin ottakaa huomioon ikkunoiden karmien ja listojen, kattolistojen, ovien karmien ja listojen sekä jalkalistojen sävyt. Siinä on haastetta että saa kaiken mätsäämään keskenään + jos vielä tulee valkoset kaapistot..

 10. Henri says:

  Täällä vielä arvonta jatkuu juurikin tuon hankalamman puhtaanapidon vuoksi. Käytännössä eteisestä ylöspäin keittiön kautta olohuoneeseen ja ylä-aulaan kaikki seinäpinnat liittyvät toisiinsa. Otin vielä nykyisistä kalusteista yhden korkeakiiltoisen osan mallattavaksi, ja lähempänä oltiin lumen sävyä.

  Kattolistoja tai jalkalistoja meille ei tule, ovet ja karmit on suunniteltu tammen sävyisiksi, joten niidenkään kanssa ei tulisi ongelmia. Ikkunapuitteiden viereen tehtiin testit juurikin sen takia, että nähtäisiin miten niiden kanssa käy. Molemmat sävyt sopisivat.

  Enää pitäisi vaan päättää…

 11. K says:

  Meillä on nykyinen asunto maalattu melkein kokonaan lumella. Asunto on todella valoisan näköinen, mutta likatahrat näkyvät seinässä tosi helposti.

 12. Mikko says:

  Meillä kolmion kaikki seinät maalattiin Lumi-maalilla vaimon vaatimuksesta. Minua hinta hirvitti, mutta pitkin hampain suostuin. Jo muutaman kuukauden jälkeen kadutti. Lapsiperheessä seinä kun seinä on nyt ihan karmean näköinen. Siinä maalissa näkyy kaikki. Melkein jo uutta maalikerrosta tuntuisi seinät tarvitsevan. Ei missään tapauksessa kannata Lumi-maalia käyttää, jos on lapsia tai eläimiä perheessä.

 13. E. says:

  Meillä valkaistiin kaikki asunnon seinät (paitsi tehosteseinät) Tikkurilan Paperi-sävyllä. Se ei taita mihinkään muuhun sävyyn. Mietimme myös Lumi-maalia, mutta useissa maaliliikkeissä meille ei suositeltu Lumi-maalia, kuin vain tehosteseinään käytettäväksi. Kaikki jäljet ja naarmut, (etenkin eteisessä!), jäävät siihen todella helposti maalin pehmeyden takia. Paperi-sävyn valitsisin toistekin…

 14. Teea says:

  Hei! Meillä menossa samat valkoisen sävyn pohdinnat. Joko teitte valintanne, ja mihin päädyitte?

  • Henri says:

   Moi Teea,

   Valinta on tehty ja maalit seinillä. Valinnaksi tuli alkuperäinen, eli Paperi-sävyllä mentiin, maalina Tikkurilan Harmony täyshimmeä. Kokeiltiin vielä jokerina Teknoksen Pro 5 sävyttämättömänä, mutta ei se tuntunut tai näyttänyt jotenkin sävyltään sopivalta. Siinä olisi kiinnostanut sen mainostettu helppo pestävyys.

   Kun osa sähkökalusteistakin on paikoillaan (Berker Q.3 valkoisena) niin värivalinta tuntuu nappivalinnalta, kalusteet ovat todella lähellä seinän väriä. Ja kun ei ole valkoisempaa vertailukohtaa, niin kyllä se paperi ihan valkoiselta näyttää :)

 15. Karolina says:

  Hei,
  Muistin että olin joskus lukenut teidän valkoisen värin valinnoista ja googlettamalla löysin jälleen tämän kirjoituksen.

  Kiitos vaivannäöstä, jokaisen rakentajan ei tarvitse tehdä uudelleen samoja “kokeita”.

 16. Minttu says:

  Minkä pohjamaalin valitsitte? Onko sillä merkitystä varsinaisen maalisävyn valinnan kanssa? Näyttääkö Paperi eri sävyiseltä erilaisilla pohjamaaleilla?

  • Henri says:

   Moi Minttu,
   Ei sillä pitäisi ainakaan sävyn kanssa olla tekemistä, pintamaalia tulee kuitenkin kaksi kerrosta, joten ei se pohjamaali sieltä alta näy. Meillä pohjamaalina oli Harmonyn kanssa suositeltu Varma.

 17. Kosti says:

  Remontti- ja sisustublogeja pari iltaa selailtuani valitsin sävyksi paperin ilman sen enempiä mietintöjä. Mm. tämä blogi auttoi päätöksen teossa. Edellisestä remontista oppineena (puolihimmeä kiiltää) halusin täyshimmeän seinämaalin. Harmonyn hinta oli sen verran suolainen, että päätin tehdä tässä kohtaa vähän enemmän taustatöitä.

  Vinkki kaikille täyshimmeän ystäville:
  Valitsin seinämaaliksi Tikkurilan ammattilaisvalikoimasta Ässän täyshimmeän version nro 4 ( http://www.tikkurila.fi/ammattilaiset/tuotteet/assa_4_remonttimaali ). Selvästi halvempaa kuin kuluttajille suunnattu harmony ja bonuksena kestää paremmin kulutusta (käyttökohteet mm. raskaan kulutuksen julkiset tilat). Kelpaa Tikkurilan nettisivujen mukaan arvokohteeseenkin ( http://www.tikkurila.fi/ammattilaiset/ratkaisut/artikkelit/tayshimmea_assa_4_arvokohteessa ) eli oikein passeli vaihtoehto Harmonylle varsinkin, jos maalattavaa pintaa on paljon. Myydään vain 18 litran erissä (starkissa n. 130 € purkki). Ei kannata antaa purkin karun ulkoasun hämätä (suunniteltu karkottamaan kuluttaja-asiakas kuluttajamaalien äärelle).

  Toinen vinkki seinänsä paperilla sävyttäneille listoittajille: tilasin Helsingin erikoishöyläämöstä Malmilta paperinvalkoisella sävytettyä listaa hintaan 3,3 €/m + plus 100 €. Eli kovinkaan kummoista lisähintaa ei tästä hifistelystä syntynyt.

Jätä kommentti