Villa Luova - Moderni puutalo Helsinkiin


Talovalmistaja: Kannustalo

Henri. Lukuaika: n. minuutti.

Ensimmäinen vierailukohde oli loogisesti Lato-malliin tykästyneenä Kannustalo ja heidän edustajansa Helsingissä, Libelli. Ensikertalaisena rakentajana jonkinlainen kokonaispaketti tuntui houkuttelevalta valinnalta ja tarkoituksena olikin selvittää mitä kaikkea olisi mahdollista tehdä heidän mallistojensa puitteissa.

Kannustalo tunnetaan ehkä hieman perinteisimmistä malleistaan kuten Vihervaara, mutta omat suosikit löytyvät heidän modernista mallistostaan, joista etenkin Lato ja Harmaja päällimmäisenä oli mielessä.

Kuvia Kannustalojen moderneista malleista

Talovalmistaja: Kannustalo

Tapaaminen olikin erittäin valaiseva – periaatteessa talon pohjan voisin piirtää täysin itse 30 cm jaolla ja huonekorkeudet tulisivat heidän mallistonsa mukaan, eli alakerta 280 cm korkeana ja yläkerta hieman matalampana. Ikkunoita voisi yhdistellä joko Harmajan ikkunamalleista tai sitten Ladostakin. Samalla sivuttiin hieman rakennuttamisen eri vaiheita ja ennen talopakettia tehtäviä tarjouspyyntökierroksia.

Omien piirustusten pohjalta he sitten piirtäisivät pohjat ja muut piirustukset puhtaiksi. Oman pohjan suunnittelua olinkin ehtinyt jo hieman aloitella, mutta tontillemme sen tekeminen ei ollut mitenkään helppoa. Hieman tapaaminen lässähti asenteesta arkkitehteja kohtaan, joka ei ollut ammattikuntaa arvostavaa. Itse uskon toisen alan suunnittelijana että hyvä suunnittelu ja suunnittelija pystyy oman palkkansa arvon usein projekteille tuomaan, jopa moninkertaisena.

Seuraava vierailu suuntautuu Lapponia Housen suuntaan.

Tämä juttu on osa “Talopaketti vai arkkitehti” -sarjaa, eli rakennusprojektin alun pohdintaa.

5 kommentteja artikkeliin ‘Talovalmistaja: Kannustalo’

  1. Beautiful images and beautiful blog
    x kat

  2. [...] ladon ihailijaksi tunnustautuneena (kuten aiemmin mainittu) olen ilolla lisännyt kaksi blogia omaan seurantaan. Ja joo, joku seuratut blogit lista olisi [...]

Jätä kommentti