Villa Luova - Moderni puutalo Helsinkiin


Talovalmistaja- ja arkkitehtivierailu: Plusarkkitehdit & Honkatalot

Henri. Lukuaika: n. minuutti.

PlusArkkitehtien suunnittelemia PlusHuviloita olin ihaillut ja haaveillut kesäpaikaksi jo ennen taloprojektin konkretisoitumista. Uutuutena Honkatalojen mallisto päivittyi jotakuinkin samalla konseptilla toteutettuun PlusTaloon. Kaiken kukkuraksi PlusTalosta esiteltiin vielä harjakattoinen malli – kaavamääräyksissä sellaista vaaditaan alueellamme. Näillä tiedoilla lähdettiin sitten juttelemaan PlusArkkitehtien kanssa mahdollisuuksista yhteistyöhön.

Kuvia PlusTalosta

Talovalmistaja ja arkkitehtivierailu: Plusarkkitehdit & Honkatalot

Talovalmistaja ja arkkitehtivierailu: Plusarkkitehdit & Honkatalot

Kuvia PlusHuvilasta

Talovalmistaja ja arkkitehtivierailu: Plusarkkitehdit & Honkatalot

Talovalmistaja ja arkkitehtivierailu: Plusarkkitehdit & Honkatalot

Talovalmistaja ja arkkitehtivierailu: Plusarkkitehdit & Honkatalot

Tapaaminen PlusArkkitehtien kanssa oli oikein mukava, vaikka tapaamisessa selvisikin, ettei noita ns. valmiita PlusTaloja tontillemme saisi sovitettua. Harjakattoinen PlusTalo rakentuu hieman eri periaatteella kuin tasakattoinen, ollen oikeasti 1,5 kerroksinen. Plusarkkitehtien suunnittelemana voisimme kuitenkin saada tontille sopivan talon samalla ammattitaidolla suunniteltuna kuin mitä PlusHuvila ja PlusTalot ovat.

Päädyin tekemään tarjouspyynnön tässä vaiheessa talon arkkitehtisuunnittelusta. Muutenkin alkoi tuntua siltä, että kyllä se talo pitää jonkun ammattilaisen toimesta tontillemme suunnitella. Vaikka PlusArkkitehdit tekevät yhteistyötä Honkatalojen kanssa, niin talon valmistaja ei vielä tässä vaiheessa lukittuisi. Talotoimittajaa voisi sitten myöhemmin miettiä tarkemmin.

PlusArkkitehtien plussaksi laskettakoon heidän havainnolliset 3D-kuvat, joista tulevan talon ulkonäön voi hahmottaa aika tarkasti.

Yritin etsiä verkosta toteutuneita PlusTaloja, mutta en sellaisia löytänyt, PlusHuviloista löytyy kyllä muutamia kohteita ainakin PlusArkkitehdien blogin kautta. Jos tiedät sellaisia jonnekin valmistuneen, niin vinkkaa ihmeessä. Olisi hauska nähdä kuvia valmiista sellaisesta, vaikka 3D-kuvatkin melko realistisia ovat.

Tämä juttu on osa “Talopaketti vai arkkitehti” -sarjaa, eli rakennusprojektin alun pohdintaa kesältä ja syksyltä 2011.

4 kommentteja artikkeliin ‘Talovalmistaja- ja arkkitehtivierailu: Plusarkkitehdit & Honkatalot’

 1. antti says:

  Liityn nyt tällä kommentilla puritaanien joukkoon, mutta älkää nyt s**tana hairahtuko tasakattoon vaikka se funkyn näköinen onkin. Olen nyt 3v harjakattoisessa rivarissa asuessa kopauttanut useasti ulkovaraston kulmaa, kun olen katsonut naapuri-taloyhtiön lähes jokakesäistä kattojen paikkailua. Jos on vähänkään puuta tms. roskaa katolle tiputtavaa vieressä, niin tyylipuhdas tasakatto on ihan älytön vaiva pitää puhtaana jotta kosteus sieltä poistuu kaatoja pitkin. Nähtävästi ette voikaan tasakattoa rakennuttaa kaavan määräysten ansiosta, voin vakuuttaa että tulette olemaan tyytyväisiä.

  • Henri says:

   Tasakatosta ei ole pelkoa, toinen puolisko on mikrobiologi. Ei ole myöskään kattoikkunoita tulossa. PlusHuviloissakin tuo “tasakatto” vain näyttää tasakatolta, oikeasti sekin viettää jonkin verran, reunat vain ovat tasaiset.

 2. [...] PlusArkkitehdit / Honkatalot [...]

 3. GoGo says:

  Pretty cool post. I just stumbled upon your blog and wneatd to saythat I have really liked reading your blog posts. AnywayI’ll be subscribing to your blog and I hope you post again soon!

Jätä kommentti