Villa Luova - Moderni puutalo Helsinkiin


Talopaketti vai arkkitehti?

Henri. Lukuaika: alle minuutti.

Siinä kysymys johon joutui etsimään vastausta sen jälkeen kun tieto tontin saamisesta oli varmistunut. Lyhyelle listalle valikoitui muutama talovalmistaja sekä neljä arkkitehtitoimistoa. Aiemmin haaveissa oli ollut Kannustalon Lato, joka sellaisenaankin olisi miellyttänyt omaa makua aika lailla rouheine pintoineen ja selkeine ulkomuotoineen. Meidän tontille se ei millään mahtuisi.

Talopaketti vai arkkitehti?

Kannustalo oli Lato-mallin myötä looginen valinta tutustumiskäynnille. Toinen mielenkiintoinen tuttavuus verkkoa ja eri esitteitä selailtuani oli Lapponia-House, ehkä hieman yllättäen. Lapponia-House oli juuri keväällä julkistanut tuovansa suomeen CLT-tekniikalla tehtyjä taloja.

Suomen arkkitehtiliitto SAFA julkaisee pientalojen suunnitteluun erikoistuneita tai halukkaita arkkitehteja “Pientalojen suunnittelijoita” -oppaassaan. Tämä opus tuli selattua tiukasti läpi ja tutkailtua mielenkiintoisten arkkitehtitoimistojen verkkosivut ja referenssit läpi.

Yhteydenotot ja tutustumiskäynnit suuntautuivat seuraaviin osoitteisiin:

Näistä jokaisesta oma pieni juttunsa siis luvassa. Nokkelimmat saattavat löytää tiedon lopullisesta valinnasta jo nyt tästä blogista. Tämä vaihe sijoittuu hieman historiaan eli kesälle ja syksylle 2011.

Seuraa blogia Bloglovinin avulla

5 kommentteja artikkeliin ‘Talopaketti vai arkkitehti?’

  1. [...] juttu on osa “Talopaketti vai arkkitehti” -sarjaa, eli rakennusprojektin alun [...]

  2. [...] juttu on osa “Talopaketti vai arkkitehti” -sarjaa, eli rakennusprojektin alun [...]

  3. [...] juttu on osa “Talopaketti vai arkkitehti” -sarjaa, eli rakennusprojektin alun pohdintaa kesältä ja syksyltä [...]

  4. [...] juttu on osa “Talopaketti vai arkkitehti” -sarjaa, eli rakennusprojektin alun pohdintaa kesältä ja syksyltä [...]

Jätä kommentti