Villa Luova - Moderni puutalo Helsinkiin


Talon väri

Henri. Lukuaika: alle minuutti.

Ulkoverhousten värikäsittely on aloitettu haaleassa ja kosteassa autotallissa. Katsotaan mitä siitä tulee. Alle tuli Tikkurilan Akvabasea ja päälle Tikkurilan Akvacolor kuullote. Ruskeaa tulee, tarkemmin värisävy on “Kanto 5077″. Ensimmäiset n. 25 neliötä on käsitelty, sillä peittää kadunpuoleisesta seinästä noin puolet. Pienten laskelmien perusteella seinästä oli 50% ikkunaa, joten onneksi se helpottaa ainakin tätä valttausurakkaa.

Valtattuna puun pinta jää hienosti karheaksi ja eläväksi, jotenkin paljon luonnollisemman oloiseksi kuin peittävällä puunsuojalla käsittelemäni aiemmat kohteet.

Talon väri

Talon väri

Enää n. 2225 metriä jäljellä.

4 kommentteja artikkeliin ‘Talon väri’

 1. Sanna says:

  Kuultavat puunsuojat ovat nyt muotia julkisivuissa. Meilläkin, turvetta sävynä. Saas nähdä miten kiitollinen tästä muodista on jatkossa, koska uusintakäsittelythän varmasti odottavat useammin kuin jos olisi maalannut perinteisesti… Me tilasimme ulkoverhouslaudat pohjamaalattuina, varaston käsittelin syksyllä siihen päälle kerran ja se näyttää ihan hyvältä, huolellisuutta kyllä tarvitaan että tulee tasainen. Tässähän on jännää se, että tuo väri tulee varmasti elämään vähän omaa elämäänsä, ei pysy samanlaisen näköisenä seuraavat 20 vuotta. Todella kaunis lämmin sävy teillä laudoissa.

  • Henri says:

   Hmm… eli se olisi siis ollut mahdollista saada nuo myös esikäsiteltynä Akvabasella, vai millä esikäsittely oli teillä tehty?

   • Sanna says:

    Niin siis äh, maalattuina ja maalattuina, siis “käsiteltyinä” on tietysti oikea sana tässä. Mun pitää kysyä mieheltä noista pohjustuskäsittelyistä, varmaankin siis sen asian täytyy olla niin että puutavara on valmiiksi pohjustettu sillä akvabasella, ja käsitelty Valtti Colorilla kertaalleen. Meidän hommaksi jää toinen valttauskäsittely, eikä sillä ole nyt sitten niin kiirekään. Turve-värin kanssa toinen käsittely tummensi huomattavasti väriä ja puun syyn kuviot kyllä hävisivät lähes täysin näkyvistä. JA turve on paljon vihreämpi kuin mitä kuvittelimme, sitä kun mainostetaan harmaana, ehkä siksi kun taustalla on vihreä metsä niin se jotenkin imee siitä sitä vihreää väriä.Näkyy etenkin varaston seinässä joka on luontoa vasten.
    Maalaushommia on ollut kyllä muutenkin ihan tarpeeksi räystäs- ja terassilautojen maalauksen muodossa… Olen tietääkseni käsitellyt n. 2,5 km lautaa x 2.

 2. Minni says:

  Kaunista tulee!

Jätä kommentti