Villa Luova - Moderni puutalo Helsinkiin


Talo ulkoa – 3D kuvia

Henri. Lukuaika: alle minuutti.

Suunnitteluvaiheessa 3D-malli auttoi hahmottamaan tulevia tilajakoja, mutta nyttemmin 3D-malli auttaa kestämään odotusta ja toimii motivaattorina. Mallin avulla voi kokeilla mukavasti sisustusta ja saada jo aika hyvä kuvan valon kulusta ja elosta talossa, vaikkei täysin todellisuutta vastaakaan. Näiden kuvien laskemiseen sijoitin $99 ohjelmaan, joka osaa laskea valon kuviin jo melko realistisesti.

Lisäosan nimi on Twilight render ja talon mallintamista on jatkettu Google Sketchup-ohjelmalla. Tältä se talo nyt sitten suunnilleen ulkoa näyttäisi.

Takapihan maasto vastaa melko hyvin todellisia pinnanmuotoja, toki se on kalliota, jonka päällä on heinikkoa. Maastoa en sentään itse mallintanut, vaan naapuri teetti sen oman yrityksensä (3D Render) puitteissa laserkeilauksella oman talonsa suunnitteluvaiheessa.

Villa Luova ulkoa 3D-kuvina

Talo ulkoa  3D kuvia

Talo ulkoa  3D kuvia

Talo ulkoa  3D kuvia

Talo ulkoa  3D kuvia

Talo ulkoa  3D kuvia

Talo ulkoa  3D kuvia

Talo ulkoa  3D kuvia

Talo ulkoa  3D kuvia

5 kommentteja artikkeliin ‘Talo ulkoa – 3D kuvia’

 1. Vili says:

  Tykkään kyllä tuosta värityksestä. Tosin ei mikään ihme kun vastaavaa värimaailmaa itsekin suunnitteilla ;)

 2. Nina Heiska says:

  Paljastus: ei se naapuri sitä laserkeilausta teettänyt vaan minä kävin sen tekemässä eräänä kauniina sunnuntaiaamuna samalla kun skannasin oman taloni kuopan Mamsellimyllynkadulla :-) Täällä jo asutaan hirsipirtissä, joten tervetuloa Myllykylään!

  • Henri says:

   Ah, no hyvä että tuli korjattua. Tieto olikin ehkä enemmän oletus. Näin myös vastaavan videon alueestamme, on se jännä vekotin. Ja kiitos tervetulotoivotuksista, ehkä tässä joskus muuttamaan päästään…

 3. [...] 3D-kuvat tehty ihan itse $99 ohjelmilla… [...]

 4. Tomas Westerholm says:

  Juu, pitää paikkansa. Nina havainnollisti meille laserkeilauksen kyvykkyyttä luonnollisen ympäristön suhteen. Suurempi osa työ-töistä sijoittuu pitkälle rakennettuun ympäristöön mutta tämä kuja rakentui metsään pl. vesitorni, joka sekin tuli ovelasti skannauksessa mukaan. Tontin muodon hahmottaminen auttoi kellarin ja pihan miettimisen kanssa. Ja kyllähän laserkeilauksen käyttö yleistyy kaikenlaisissa kohteissa laitteiden ja palveluiden kehittymisen kanssa. Pari kuukautta nyt rakennetaan – ainakin, terveisiä Ninalle!

Jätä kommentti