Villa Luova - Moderni puutalo Helsinkiin


Takapihalla ja vähän sen allakin

Henri. Lukuaika: alle minuutti.

Pieni tahaton tauko tuli näköjään blogin pitämiseen. Raksaprojekti muuttui kodiksi ja se vähäinenkin vapaa-aika, mitä ennen oli löysi uusia kohteita, kun nyt ei tarvinnut minnekään enää lähteä tehdäkseen jotain kotiin liittyen. Yli kaksi kuukautta on jo asusteltu, joten ehkä tässä voi jo vähän raottaa miltä täällä nyt näyttää vaikkei yksikään huone ole vielä valmis. Ehkä siitä syystä tuleekin kuvia nyt takapihalta, jossa onkin valmistunut mm. pinnakaiteiden asennus, ulkoverhouksen viimeistely ja kallion ja talon värinen terassi.

Kuvia takapihalta ja vähän sen altakin

Takapihalla ja vähän sen allakinTakapihan suunnaltakin talo näyttää jo talolta.

Takapihalla ja vähän sen allakin

Takapihalla ja vähän sen allakin
Kallion ja talon väliin jää reilunkokoinen terassi.

Takapihalla ja vähän sen allakin

Takapihalla ja vähän sen allakin
Terassin alla näyttää tältä.

2 kommentteja artikkeliin ‘Takapihalla ja vähän sen allakin’

  1. Eeva says:

    Hei,
    Talonne näyttää ihan mielettömän hienolta! Meille on suunnitelmissa tulossa kellarikerrokseen takapihan puolelle samanlainen kalliolouhos terassikatteella, ja kysyisinkin kuinka hämärä tuo kellaritila on näin talvella? Lumi tietenkin peittää terassin, joten siivilöityykö siitä ollenkaan valoa päiväsaikaan alimpaan kerrokseen? Mietimme työtilaa/verstasta sinne kellaritasoon ja luonnonvalon määrä mietityttää.

    • Henri says:

      Moi Eeva,

      Sen verran vähän on lunta, että ainakin vielä siivilöityy ihan hyvin. Terassi on myös osin suojassa ylimmän kerroksen parvekkeen alla. Lisäksi terassilauta on valon takia valittu 45×45 mm kokoiseksi ja raot jätetty n. 1 cm levyisiksi, kyllähän tuo tietenkin sitä tarkoittaa että valoa tulee n. 20% siitä, mitä ilman terassia. Meillä tavoiteltu tunnelma on kuitenkin ihan tarkoituksella vähän hämyisä.

      Alempi kuva on jopa ehkä hieman liaan tumma valoisan ajan tilanteeksi. Tosin meille tulee luonnonvaloa alakertaan myös eteisen kautta.

      Kallio on tarkoitus vielä valaista alhaaltapäin, joten luonnonvalon hiivuttua kallio toivottavasti tuo oman tunnelmansa.

Jätä kommentti