Villa Luova - Moderni puutalo Helsinkiin


Peltikatto paikoillaan

Henri. Lukuaika: alle minuutti.

Tiistaina alkoi peltikaton asennus ja tänään perjantaina oli piippukin pellitetty. Nyt saa sitten tulla isompikin sade eikä haittaa ainakaan niin paljoa kuin ennen. Peltikaton väri on tummanruskea, vaikkei se sinisen taivaan värittäessä kovin ruskealta näytäkään. Päädyimme konesaumattuun kattoon, kun ei se hintaero ollut nyt sitten loppujen lopuksi niin suuri siihen konesaumatun näköiseen.

Ja kokematon taas oppii, jos tarjouksessa lukee että piipunpellitys, niin tämä ei sisällä piipunhattua. Meillähän hormi on muurarin toimesta muurattu, joten sen mukana ei mitään hattua tullut, niin kuin kuulemma yleensä valmishormeissa.

Kuvia peltikaton asennuksesta

Peltikatto paikoillaan
Peltikatto asentuu.

Peltikatto paikoillaan
Läpiviennin tekoa.

Peltikatto paikoillaan
Torstain tilannetta, piipunpellitys vain uupuu.

Peltikatto paikoillaan
Piipunpellityskin valmis perjantaina.

Peltikatto paikoillaan
Pellitety piippu.

Peltikatto paikoillaan

4 kommentteja artikkeliin ‘Peltikatto paikoillaan’

 1. minna says:

  Nuo ikkunat -uih. Aika mahtavat.

  • Henri says:

   Arkkitehdin sanoja mukaillen, “ikkuna on ihan hyvä seinärakenne, tulee valmista kerralla”. Ja pääosa ikkunoista on pohjoiseen, joten valoisaa pitäisi tulla muttei liian kirkasta tai kuumaa.

 2. Sanna says:

  Hieno on katto. Meidän kaava vaatii tiilikaton mikä oli tosi tylsää, itse tykkäisin paljon enemmän justiinsa tuommoisesta mikä teilläkin on! Alueemme kaava vaati vieläpä PUNAISEN tiilikaton. Perusteluna tälle oli, että kun kaupungin muillakin uusilla alueilla on ollut viime vuosina sellainen kaava katon materiaalin ja värin suhteen, blaah. Kaavoittajat sitten itsekin olivat huomanneet, että rinteessä olevat punaiset katot loistavat sieltä joka suuntaan sen sijaan että sulautuisivat maisemaan. No, parempi onni valinnoissa seuraavalla kerralla, Jyväskylän rakennusvalvonta…
  Ja telkkarissakin edustit, hienoa! =)

  • Henri says:

   Noh, meillä on talot niin vieri vieressä, ettei tässä omaa valintaa juurikaan omalta pihalta näy, eikä kadulta. Mutta onpahan nyt katto joka kestää. Kaavoitus on jännä asia, aika isolla pensselillä mennään usein eikä aina maalaisjärki ymmärrä.

   Telkkariinkin joutui juu, kollegan arvio 8½.
   Pahempaa odotin, mutta ihan ok juttuhan siitä tuli.

Jätä kommentti