Villa Luova - Moderni puutalo Helsinkiin


Meniköhän se ikkuna-asennus nyt ihan oikein?

Henri. Lukuaika: alle minuutti.

No kyllä se meni, vaikka kuvista voisi moni toista luulla. Ikkunat asennettiin meillä kellarin osalta eristeen ulkopintaan ns. saksalaiseen tyyliin. Onhan ikkunatkin alkujaan Saksasta. Ikkunat on asennettu “konsoleilla”, eli alapuolelta tuollaisella kolmesta kohdasta kiinnitetyllä raudalla ja sivuilta ihan suorilla raudoilla. Ainakin joidenkin lämmönjakautumiskuvien perusteella näytti tosiaan siltä että näin kannattaa tehdä.

Työmiesten mukaan ihan normikäytäntö myös Virossa, vastaava ei aiemmin ollut moiseen tapaan törmännyt Suomessa. Ikkunoiden ympärille tulee sitten vielä eristeet.

Kuvia ikkunoiden asennustavasta

Meniköhän se ikkuna asennus nyt ihan oikein?

Meniköhän se ikkuna asennus nyt ihan oikein?

Meniköhän se ikkuna asennus nyt ihan oikein?

Meniköhän se ikkuna asennus nyt ihan oikein?

Meniköhän se ikkuna asennus nyt ihan oikein?

8 kommentteja artikkeliin ‘Meniköhän se ikkuna-asennus nyt ihan oikein?’

 1. Näyttää hurjalta tässä vaiheessa, mutta elastisella polyuretaanilla saadaan varmasti ihmeitä aikaan. Suosittelen lämpimästi lämpökuvausta edullisena ilmatiiveyden varmistamistapana. Meillä on saman valmistajan ikkunat ja liukuovi, jotka lämpökuvattiin juuri. Ks. http://www.passiivipuutalo.com/2013/02/lampokuvauksen-tulokset.html

 2. Henri says:

  Juu, ja ihan finnfoamiakin tulee vielä se 15 cm noiden ympärille. Kävin kurkkaamassa myös blogiasi ja päätyi seurantalistalle! Harmi ettei itse saatu muovitonta taloa aikaiseksi paloturvallisuusmääräysten takia.

 3. Iikka says:

  Aika vastaava seinarakenne teillä siis kuin meilläkin. Meillä vain tuli nuo kestopuiset apukarmit, vastaavat jota monet kerrostalotyömaat nykyään käyttävät. Niin ja toisaalta käytimme 230 karmisyvyyttä, joten nuo “kolot” eivät näy.

  Miten aiotte tehdä ikkunasmyygit?

 4. Henri says:

  Eristeen päälle (ja osin väliin ks. kuvat 2 ja 3) meillä tulee vielä ristiinkoolaus ja puuverhoilu, joten koolausten avulla saadaan smyygit tehtyä ikkunoiden ympärille. Koolaus on kiinni harkkoseinässä eristeen läpi menevillä kiinnikkeillä. Ei hullumpi idea tuo kestopuinen apukarmikaan. Tämä nykyinen asennustapa tuli ikkunatoimittajalta.

 5. Iikka says:

  Entäs sisäpuolelle? Kipsilevy vaan peittämään nuo raudat?

  • Henri says:

   Hieman vaihtelevilla tekniikoilla, ei nyt sentään kipsilevyillä, mutta jonkinlaista listoitusta ja laatoitusta lienee luvassa. Sinänsä kestopuiset apukarmit olisivat varmasti tuotakin helpottaneet.

   • Iikka says:

    Kivitalossa normaalitapa on laittaa kipsilevy smyygeihin ja vetää se tuohon karmin päälle ja tasoittaa ylitse. Tulee siisti lopputulos. Ikkunan ja kipsilevyn väliin tulee sitten vain sauma akryylimassasta. Eli jos nuo harkkoseinät on tarkoitus ylitasoittaa, niin kannattaa miettiä tuota kipsilevyratkaisua. Tällöin ei tarvitse listoja.

 6. Nelli says:

  Ompa jännä tapa tosiaan, en kyllä aiemmin ole kuullutkaan. Meillä asennettiin ihan perinteiseen tyyliin.

  Täällä muuten hyviä vinkkejä tavalliseen ikkuna-asennukseen http://www.perhesivut.com/ikkuna-asennus-asenna-itse-tai-jata-tyo-ammattilaisen-huoleksi/

Jätä kommentti