Villa Luova - Moderni puutalo Helsinkiin


Listat paikallaan

Henri. Lukuaika: alle minuutti.

Lattialistoja talossamme ei ole, mutta erinäisten sattumien ja lopun budjettikriisin siivittämänä ovenpieliä ei tehty listattomiksi. Aikataulupaineiden vuoksi kylpyhuoneen laatoitus piti tehdä ennen kuin ovet olivat tontilla, joten sitä puoltakaan ei saatu laatoitettua karmiin asti. Tästä onnettomuudesta seurasi onnellinen sattuma, jonka seurauksena talomme ovien pielet on listoitettu hieman poikkeavasti.

Kylpyhuoneen puolella pyöri ylimääräinen laattalista, jota mallailin kylpyhuoneen sisäpuoliseksi listoitukseksi, kun normaalia listoitusta ei enää kalusteiden takia voinut laittaa. Rautakaupasta löytyikin sitten vielä ohuempaa valkoista alumiinilistaa, ja se päätyikin sitten talon kaikkien ovien listoitukseen. Karmit ovat siistit ja ovet samassa pinnassa karmien kanssa, joten tämä olkoon toiseksi paras vaihtoehto listattomuudelle. Lista on 20×20 mm L-kulmalistaa, paksuudeltaan vain millin. Betoniseinien pariksi siitä löytyi vielä alumiininvärinen versio. Pientä viimeistelyä ja ovat melkoisen huomaamattomat.

Ovien pielet alumiinilistoilla

Listat paikallaan

Listat paikallaan

Listat paikallaan

Listat paikallaan

Listat paikallaan

9 kommentteja artikkeliin ‘Listat paikallaan’

 1. Ninni says:

  hei,

  Suurkiitos blogista. Taas aivan mahtava idea! Meillä raksailun loppuvaiheet meneillään ja esim. listat ovat paraikaa pohdinnassa. Mitkä/ kenen ovat ovenpainikkeenne? Superit!

  • Henri says:

   Ei kestä, hyvä jos tästä jollekin iloa on :)

   Ovenpainikkeet tuli ovitehtaan valikoimista, merkki on Habo. Hyvin samankaltainen löytyy myös K-Raudan Cello valikoimasta (ostin sellaisen autotallin käyntioveen). Ja sitten jos haluaa enemmän panostaa, niin D-Line on merkki, joka meillekin oli alunperin suunniteltu.

 2. Saara says:

  Aivan mahtavat! Meillä oli myös haaveissa listattomat ovet, jotka on matkan varrella jouduttu hylkäämään. Olinkin miettinyt voisiko listoituksen toteuttaa jollain aivan muulla tuotteella, kuin perinteisellä puu-/mdf-listalla. Selvästi voi. Todella hyvän näköiset! Mahtoiko materiaali olla hyvin hintavaa..?

  • Henri says:

   L-listat kustansi vakkari-rautakauppamme kautta n. 3 eur/m. Eli ei kustannussyistä pitäisi ainakaan jäädä kiinni.

 3. Sari says:

  Lattialistattomuus kiinnostaa – osaatko suositella hyvää listattoman parkettilattian tekijää? Meillä seinät siporexia ja tasoitustyöt käynnissä – pohdimme jyrsiäkö kolo seinään vai miten saada siisti listaton lopputulos?

  • Teemu says:

   Ihan siistit ovilistat, ehdottomasti tyylikkäämmät kuin normiratkaisu.

   Parketin listattomuus kiviseinissä tarvinnee lattiaan liimattavan parkettityypin. Tavallinen kelluva rakenne elää ilmankosteuden mukana melko paljon. Tarkkaa työtä ja saumamassa kulmaan, niin onnistuu kyllä. Muistaakseni espoon asuntomessuilla oli joku talo, jossa oli tällainen ratkaisu tehty todella tyylikkäästi.

   Itse olen saumannut ovenkarmit kiviseiniin M1 sikamassalla. Tulee hyvä jälki oikealla työtavalla, seinän reunan tulee toki olla ehdottoman suora

 4. Pia says:

  Hyvältä näyttää! Onko valopainikkeet kenen? Nähnyt olen rosterin väriset, mutten löydä nimeä mistään.. Kiitos!

 5. Terhi Sell says:

  Todella tyylikäs ja huomaamaton tuo alumiinilista! Meillä on omassa rakennusprojektissa juuri ajankohtainen tämä listoitusasia ja olen teidän innoittamana koittanut löytää tuota vastaavaa tuotetta mutta turhaan. Muistaisitko noiden listojen valmistajaa? Paljon on tarjolla max 2 metrin mittaista listaa (joka ei ovenpieliin riitä tietenkään) ja sitten paljon paksumpia, kolmesta millistä ylöspäin :(

Jätä kommentti