Villa Luova - Moderni puutalo Helsinkiin


Lattiaunelmia – leveät lankut

Henri. Lukuaika: alle minuutti.

Verkossa vilahtelee kuvia, joissa on kotoisat leveät vaaleat lattialankut. Muun muassa tanskalaisten Norm-arkkitehtien useissa kohteissa on käytetty Oregon-männystä eli Douglaskuusesta leveillä lankuilla tehtyjä lattioita. Pitihän se selvittää mistä moiset lattiat saisi.

Vastauksena löytyi Dinesen, ja ei muuta kuin tarjouspyyntöä lähettelemään. Heidän lattiaansa näkee Helsingissä ihan paikan päällä Galerie Forsblomissa, jossa tietenkin piti mennä käymään. Tarjouskin saatiin, olohuoneeseen olisi saatu koko olohuoneen mittaiset noin kahdeksan metriä pitkät lattialaudat ja kaikkiin muihinkin huoneisiin mittojen mukaan. Hinta nyt kuitenkin karkasi meidän budjetin yli, vaikka hyvä tarjous saatiinkin. Listahinnat lähtevät kapeammilla ja sekamittaisilla laudoilla jostain 80€ hujakoilta neliö, joten kyllähän paremmat parketitikin siellä liikkuvat – ei siis ihan mahdotonta jos oikeasti tuollaiset haluaa. Leveydestä ja määrämittaisuudesta saa sitten maksaa hieman lisää. Toki asentamiseen ja käsittelyyn menee sitten vielä tuon päälle jotakin. Niin ja alvit ja kuljetukset Tanskasta.

Kuvia Galerie Forsblomista

Lattiaunelmia  leveät lankut

Lattiaunelmia  leveät lankut

Lattiaunelmia  leveät lankut

Lattiaunelmia  leveät lankut

Lattiaunelmia  leveät lankut

Lattiaunelmia  leveät lankut

Lattiaunelmia  leveät lankut

Lattiaunelmia  leveät lankut

7 kommentteja artikkeliin ‘Lattiaunelmia – leveät lankut’

 1. Är says:

  Leveät lattialaudat on kyllä tosi hienoja! Meille on tulossa lankkulattia yläkertaan. Tehdään se näillä näkymin omasta laudasta. Saa nähdä millaiset raot lattiaan lopulta tulee. Omaa lautaa ei kuulemma saa tarpeeksi kuivaksi.

  • Henri says:

   Verkosta ristiriitaisia ohjeita kahlanneena -etenkin lattialämmityksen kanssa tuskastellen löytyi omaan korvaan järkevältä kuulostava vinkki. Siinä laudata taapeloitiin tulevaan asennustilaan hyvissä ajoin, jolloin niiden kosteustasapaino olisi mahdollisimman lähellä sitä, mikä tulee lopulta olemaan. Yritämme itsekin saada laudat tai lautaparketin tasaantumaan heti kun se vaan on mahdollista.

 2. Är says:

  Joo, meillä on ollut vähän puhetta siitäkin, että jos yläkerta tehtäisiinkin vasta myöhemmin, jotta lattialaudat saisivat olla Ladossa taapeloituina tarpeeksi kauan. En kyllä itse ole kovin innostunut siitä ajatuksesta…

 3. AE says:

  Olen viime kesästä asti seurannut blogianne mielenkiinnolla kun oma mökkiprojekti on ollut suunnitteilla ja makumieltymykset näyttäisivät olevan osittain samat. Meillä mietittiin sisustusta ja materiaaleja kun huomasin artikkelinne leveistä lankuista. Tutkittuani asiaa en enään voinut välttää kiusausta pyytää Dineseniltä tarjousta. Kun pitkistä lankuista antoi periksi hinta ei karannut ihan mahdottomaksi ja teimme tilauksen. Tingataan sitten jostakin muusta:) Toivottavasti lopputulos on vaivansa arvoinen kun niitä ensi talvena asennellaan. Joten kiitos hienosta blogista joka antaa inspiraatiota ja uskoa vaikka meidän rakentaminen alkaakin vasta huhtikuussa, hui.

 4. Henri says:

  Hauskaa jos blogista on ollut iloa ja hyötyä. Juu ei ne ihan mahdottomia nuo Dinesenin lattiat ole, meillä materiaalipaletti heilahti tammen suuntaan niin ne onkin sitten taas vähän kalliimpia kuin nuo Douglaskuusiversiot ja siltä erää budjetti karkasi saavuttamattomiin kaikkien muiden budjettikarkailujen kanssa. Onneksi löytyi sitten asiallinen tammilautaparketti. Siitä ehkä vielä lisää myöhemmin.

 5. AE says:

  Kyllä on ollut. Hienoa että jaksatte ylläpitää sitä kaiken hässäkän keskellä. Täytyy myöntää että Dinesenin tammi oli kyllä kallista. Onneksi meillä oltiin samaa mieltä siitä että otetaan Douglasta. Tällaisissa projekteissa pankkitili huutaa muutenkin hoosiannaa.

 6. Tepatsu says:

  Hei,

  Kyselitkä Dinesenin hintaa siis suoraan Tanskasta? Eikö Suomesta löytynyt toimittajaa? Oi, noi lattiat ovat kyllä NIIN kauniita!

Jätä kommentti