Villa Luova - Moderni puutalo Helsinkiin


Kurkkaus valkoiseen kylpyhuoneeseen

Henri. Lukuaika: alle minuutti.

Samaan aikaan keittiöasennuksen kanssa myös yläkerran kylpyhuone sai kalusteet. Nyt LVI-miehetkin ovat aloittaneet vesikalusteiden asennuksen ja taas näyttää valmiimmalta. Vielä vähän sähköhommia ja vesikalusteet loppuun niin sehän on kohta valmis!

Kuvia valkoisesta kylpyhuoneesta

Kurkkaus valkoiseen kylpyhuoneeseen

Kurkkaus valkoiseen kylpyhuoneeseen

Kurkkaus valkoiseen kylpyhuoneeseen

Kurkkaus valkoiseen kylpyhuoneeseen

7 kommentteja artikkeliin ‘Kurkkaus valkoiseen kylpyhuoneeseen’

 1. E says:

  Hyvin on samanlainen kuin meillä. Kiva! :) Miten olette ajatelleet pitää vaaleat saumat puhtaina? Meillä siinä hieman ongelmaa arjessa? Siivotaan kyllä, mutta aina pitäisi olla käyttämässä saumaharjaa :/

 2. Ville Keränen says:

  Kynnysdetalji ei näytä määräysten mukaiselta. Vedeneristeen tulee normien mukaan muodostaa tulkinnoista riippuen 20-25mm syvä kaukalo.

  Oletus ja todellisuuskin on sellainen, että vesi menee laatoista ja niiden saumoista läpi ja muodostaa vesieristyksen päälle lammikon. Nyt se lammikko pääsee purkautumaan eteiseen vai mikä se tila siinä vieressä nyt onkaan. Toisissa kunnissa tuon huomaa rakennustarkastajat viimeistään loppukatselmuksessa, mutta ei kaikissa tapauksissa.

  Riittää, että kaukalo on vesieristyksessä. Laatoitus ja laasti saavat “syödä” siitä osan tai vaikka kaikki. Paikka onnistuu harrastelijarakentelijoilla harvoin, sillä toinen normi määrää kynnyksen maksimikorkeudeksi esteettömyyssyistä 20mm.

  Hieno mökki :-)

  • Henri says:

   Tarkkasilmäisempi voi huomata, että kynnys puuttuu vielä kokonaan.

   • Ville says:

    Pointti oli juuri siinä, että se kynnys olisi pitänyt asentaa ennen vesieristystä jotta siihen olisi sen yhtenäisen kaukalon tehtyä. Jos tuohon nyt vaan laittaa kynnyksen, niin sen alihan se vesi sitten eteiseen menee.

    Mutta mitäpä pienistä, onnea uuteen kotiin!

 3. Kaisa says:

  minuakin mietityttää omalla kohdalla tuo valkoinen sauma. onko teillä ollu myyjän tms kans puhetta miten sen oikeasti saa pysymään puhtaana ja puhtaan näköisenä?
  omia saunoja miettien, Kaisa

  • Henri says:

   Aiemmassa asunnossa oli valkoinen sauma keittiön välitilan laatoituksessa – eikä sitäkään nyt joka päivä erikseen jynssätty. Ei huomattu sen kanssa mitään erikoista ongelmaa, joten ei olla sen suuremmin edes mietitty ongelmallisuutta kylppärin kanssa. Täytyy katsoa tuleeko sellaista…

 4. Mikko says:

  Meillä on kylppärissä valkoiset kaakelit ja valkoinen sauma. Sauma on kyllä hankala puhtaanapidettävä (kuten myös meidän matat laatat). Saumoihin on olemassa kyllästysainetta, jolla ne kannattaisi käsitellä ennen käyttöönottoa. Samaa tavaraa kuin luonnonkivilaattojen suoja-aine. Omakohtaisia kokemuksia ei vielä ole, kyllästysaine on edelleen pullossa vaikka kylppäri valmistui vuosia sitten.

Jätä kommentti