Villa Luova - Moderni puutalo Helsinkiin


Kiuas? KIVI-IKI jr. vs. Helo Rocher Wood

Henri. Lukuaika: alle minuutti.

Yllättävässä vaiheessa pitäisi kiuas valita, eli nyt. Kiuashormimme menee osin koteloituna talon läpi, siitä syystä pitäisi saada hormi paikoilleen piakkoin. Ja jotta sen saisi paikoilleen ja saunan seinän läpi oikeasta kohdasta, pitäisi siis kiuaskin valita. Vaihtoehdot ovat kutakuinkin selvillä, joka Ikikiukaan Kivi-Iki Jr. tai Helon Rocher wood, mutta kumpi?

Kiuas? KIVI IKI jr. vs. Helo Rocher Wood

Molemmissa hyvät ja huonot puolensa:

Kiuas? KIVI IKI jr. vs. Helo Rocher Wood
Helo Rocher Wood

  + Viimeistelyn taso
  + Hinta
  - Hieman iso (halkaisija 54 cm)
  - Hormiliitäntä vain päällä   Kiuas? KIVI IKI jr. vs. Helo Rocher Wood
   KIVI IKI jr.
   + Koko, hieman pienempi (halkaisija 48 cm)
   + Näyttävä, eli iso tulipesän luukku
   + Hormiliitäntä päältä tai takaa
   - Hinta


   Lisäksi Helon valmistaminen on ilmeisesti lopetettu, joten se pitäisi vielä jostain kaupasta löytää. 1.7.2013 puukiukassa tulee olla CE-merkintä, eikä Helo aio sitä Rocher Woodille hakea – liekkö millekään kiukaalle kun kaikki puukiukaat ovat hävinneet heidän verkkosivuiltaan.

   Onko muita vaihtoehtoja?

8 kommentteja artikkeliin ‘Kiuas? KIVI-IKI jr. vs. Helo Rocher Wood’

 1. Otto. says:

  Meillä ollut vuoden verran käytössä tuo Helo. Rocher antaa loistavat löylyt, lämpenee pienellä määrällä puuta kylpykuntoon ja ainakin itse karsastan Ikin kanaverkkomaista rakennetta.

  Pikkusen nuo kiiltävää rosteria olevat pystysäleet vaativat puhtaanapitoa, mutta se ei mikään iso vaiva ole. Luukun lasin saa puhtaaksi noesta tuhkaan dipatulla kostealla talouspaperilla.

 2. Mari says:

  Oletteko jo ehtineet selvittää millaiset hormit kyseisiin malleihin sopivat? Me olemme ihailleet näitä samoja puukiuasmalleja, mutta suojaetäisyydet niin hormissa kuin kiukaassa tuottavat päänvaivaa.

  • Henri says:

   Itse joudumme menemään hormilla seinän läpi, joten teräshormeja olemme katselleet. Jos ei tarvitsisi mennä seinän läpi hormilla niin Iki-kiukaaseen olisi oma horminsa, joka pysyy aika viileänä “ilmakuorensa” ansiosta.

   Tällä hetkellä olemme kallistumassa Härmä-airin teräspiippuun, jonka senkin pitäisi olla hyvä. Jokunen tulipalo on teräshormeilla saatui aikaiseksi, joten hieman varuillaan täytynee olla…

   Suositukset hormeilla löytyy kyllä noiden kiukaiden asennus- tai teknisistä tiedoista. Kannattaa ne lukaista läpi.

 3. A says:

  Helon on hienompi!

 4. Otto. says:

  Meillä on Rocherista bongaillut pari etureunan pystysälettä itsekseen kokonaan irti ja kivet kolisseet lattialle. Pysyivät alkuun takaisin laittamalla paikoillaan pidempään, mutta nyt käytännössä jokaisen lämmityksen jälkeen saa säleet asentaa takaisin.

  Helon huoltopäällikkö palaa lomaltaan ensi viikolla, joten asia alkaa etenemään sen jälkeen. Luulisin, että tuohon on olemassa joku fiksu korjaus.

  Löylyt ovat edelleen ja aina vaan huippuluokkaa. Kaikki saunavieraatkin ovat kehuneet.

  • Henri says:

   Ok, toivotaan että täällä päästään kiuasta testaamaan tositoimissa. Rocher tuli siis saunaamme kiukaaksi valittua.

 5. Reino Häikiö says:

  Rocher Wood kiuas oli käytössä muutaman viikon. Säleet irtoilivat lämpölaajenemisen takia. Kiuas kävi tehtaalla, ja vika korjattiin. Hyvät löylyt, mutta liiaan pieni meidän saunaan. Parempi kuin uusi. Myynnissä 550 eurolla.

  • Kaitsu says:

   Reino vieläkö on kiuas myynnissä? onks toi 8-18 kuution saunaan? t.kaitsu p. 050 357 2712

Jätä kommentti