Villa Luova - Moderni puutalo Helsinkiin


Kauan kaivattuja sisäkuvia

Henri. Lukuaika: alle minuutti.

Joulukuisen auringon kunniaksi tuli napsaistua muutama sisäkuva hieman tarkemmilla rajauksilla, niin näyttää jotenkuten asuttavalta. Valoa ei meidän talosta tosiaan puutu silloin kun sitä on tarjolla. Joku valitteli myös valkoisten seinien valkoisuutta, mutta itse asiassa ne aika harvoin ovat valkoisia vaan heijastelevat taivaan sineä tai tammen lämpöä.

Ah, ja sitten omaan puusaunaan. Siitä myöhemmin lisää kunhan saadaan sinnekin pari lautaa vielä paikoilleen.

Villa Luova talviauringossa

Kauan kaivattuja sisäkuvia

Kauan kaivattuja sisäkuvia

Kauan kaivattuja sisäkuvia

Kauan kaivattuja sisäkuvia

Kauan kaivattuja sisäkuvia

12 kommentteja artikkeliin ‘Kauan kaivattuja sisäkuvia’

 1. Silja says:

  Näyttää hyvältä! Tulemme tammikuussa viimeistään tekemään tupatarkastuksen!

 2. Anne H says:

  Todella upea koti!

  Kysyisin mikä teidän rakennusbudjetti oli ja mikä todellinen lopullinen summa tässä vaiheessa?

  Eli millaisista summista puhutaan kun haaveillaan tällaisista ihanuuksista?

  • Henri says:

   Aijai, halpaa ei ollut. Budjettia en halua näin julkisesti paljastaa, kun tehdään tavallisesta poikkeavaa niin näyttää se maksavan tavallista enemmän. Noh, hienohan siitä tuli ja toivottavasti tästä selvitään.

 3. Minni says:

  Näyttää oikein kauniilta! Ihanan valoisaa ja avaraa. Todella tyylikästä. Miten olette käsitelleet nuo puuportaat, etteivät ole liukkaat? Meille tulee betoniportaikko, jonka olemme ajatelleet käsittelevämme jollain betonipinnoitteella tai sitten päällystävämme puulla.

  • Henri says:

   Moi Minni,
   Portaat on päällystetty samalla parketilla kuin lattiatkin, joka on öljyttyä tammea eikä se ole kovin liukas. Joten emme ainakaan vielä ole kokeneet tarvetta lisätä erillisiä liukuesteitä.

 4. Matti says:

  Moi
  Wau!

  Väliovet näyttäisi olevan tammiviilua? Mistä löysitte ne ja muistatko hintaluokan? Betoniseinien yhteydessä kyselin liukuovesta; olettekohan ehtineet moisen jo hankkia? Meille olisi tulossa kaksi liukuovea ja taidamme joutua kääntymään puusepän puoleen kun hyllystä ei tunnu löytyvän mieluista…

  • Henri says:

   Moi Matti,

   Väliovet tuli Haapsalusta, kävin niitä vilkaisemassa heidän Tallinnan esittelytiloissa ja laadukkaat olivat, myös käytössä. Heidän Trendoor mallistoa. http://www.trendoor.eu/

   Mielestäni Haapsalun sivuilta löytyy ihan ovimallikohtainen hinnasto ja lisähinta omien mittojen käytöstä.

   Liukuovi on osoittautunut hieman haastavaksi (ja hintavaksi). Se on sen verran iso (1350×2290), että esim. Haapsalulla se olisi tullut kahdesta palasta, samoin vihdoin saatu tarjous Avecilta, joka Habitaressa sanoi sen onnistuvan.

   Desipolta tarjous saatu aikoinaan, pitänee itsekin katsoa sitä uudelleen. Jos löydät jostain hyvää toimittajaa vinkkejä otetaan vastaan.

 5. Hanna says:

  Onpas kauniin valoisa! Meidän arkkitehti sai ohjeet “avara ja isoja ikkunoita, mutta myös ehjää seinäpintaa” eli avaruutta meilläkin haetaan. Ainakin suunnitelmissa näyttää kivalta, ensi vuonna sitten nähdään käytännössä.

 6. Jukka says:

  Hyvän näköistä on. Lasikaiteen kiinnitys näyttää mielenkiintoiselta, miten se on toteutettu kun betonikaiteen puolella ei ole minkäänlaista kiinnikettä. Meille on tulossa samantapainen lasikaide mutta niin että kiinnitys on sekä seinään että betonikaiteeseen. Lasikaide näyttää vieläkin kevyemmältä yhdellä kuin kahdella päällekäisellä kiinnikkeellä.

  • Henri says:

   Moi Jukka,
   Lasi on kiinni alareunasta koko matkalta Steelpron profiilissa. Yksi kiinnike on vähän varmistelua, jos lasi nyt joskus sattuisi menemään rikki niin pitäisi lerpahtaneen lasin yläkerrassa. Jos olisi useampi lasi ja kaide niin ei vierekkäiset lasit ja kaide pitäisi mahdollisesti rikkoutuneen lasin paikoillaan. Toinen lasiasentaja kyllä sanoi että on joutunut joskus rikkomaan vastaavia laseja lapiolla, eli ei ihan helposti pitäisi tuollaisen laminoidun lasin rikki mennä.
   http://www.steelpro.fi/lasikaiteet/

 7. Todella kaunis koti teillä!

  Näkee, että koti on tehty rakkaudella ja laadukkaista materiaaleista. Kestää varmasti aikaa.

Jätä kommentti