Villa Luova - Moderni puutalo Helsinkiin


Harmaa keittiö materialisoituu

Henri. Lukuaika: alle minuutti.

Talomme sydän – keittiö on saanut kaapistot ja kodinkoneet paikoilleen. Alkaa tuntumaan jo melkein siltä, että talo voi jopa joskus valmistua. Keittiö on teetetty mittojen mukaan, jolloin kaikki sentit on saatu käytettyä hyväksi, loppujen lopuksi keittiö ei ole suuren suuri, mutta tuntuisi kuitenkin toimivalta ainakin tässä vaiheessa. Kuten aiemmin todettu, väritykseksi valikoitui kiiltävä harmaa ja tammi.

Harmaata ja tammea

Harmaa keittiö materialisoituu

Harmaa keittiö materialisoituu

Harmaa keittiö materialisoituu

Harmaa keittiö materialisoituu

Harmaa keittiö materialisoituu

Harmaa keittiö materialisoituu

Harmaa keittiö materialisoituu

7 kommentteja artikkeliin ‘Harmaa keittiö materialisoituu’

 1. sami says:

  Meillä oli edellisessä kämpässä myös korkeakiiltoiset ovet ja todettiin oikein toimiviksi. Lika ei tartu ja saa helposti puhtaiksi.

 2. Vau, todella upelta näyttää! Tämä teidän rakennnusprojekti on kokonaisuudessaan todella mielenkiintoinen, kiitos että jaatte sen meidän lukijoiden kanssa.

 3. Är says:

  Hienolta näyttää!

 4. Jukka says:

  Kuvien perusteella harmaa keittiö ja saarekkeen tammitausta sopivat tosi hyvin yhteen. Kenen valmistajan keittiö teille tulee vai onko se puusepän tekemä? Luultavasti puusepän koska olette saaneet yläkaapit sopimaan noin hyvin yhteen tilan ja korkeiden kaappien kanssa. Saarekkeen taustassa on hyvän näköinen pystyviiluinen tammilevy, olin jotenkin pitänyt pystyviilua vanhanaikaisena (johtuu siitä että meidän edellisessä keittiössä oli 80-luvun haalistuneet pystyviiuliset tammiovet). Meille on tulossa kokovalkoinen keittiö ja mietin koko ajan että uskallanko puolison vastusteluista huolimatta muuttaa yläkaappeihin tammiovet. Hän ei pidä tammesta edellisen asunnon kokemusten johdosta.

  Kuvien perusteella oletan että portaiden askelmatkin ovat tammea. Onko portaissa samaa tammiparkettia kuin lattiassakin? Onko askelma tehty yhdestä vai kahdesta laudasta?

  Kattoon näyttäisi tulevan kaksoisspotteja. Tuleeko teille ledit vai halogeenit? Kenen toimittajan valot teille on tulossa? Meillä sisustussuunnittelija oli suunnitellut yleisvalaistuksen Molto Lucen pienjännitehalogeeneilla. Kävin viikolla kaverin vaimon työpaikalla, iGuzzinissa, näyttämässä valaistussuunnitelmaa heidän myyntijohtajalleen ja hän tyrmäsi sen täysin. Suunnitelma sinänsä oli hyvä mutta valaisimet olivat kuulemma ala-arvoisia.

  • Henri says:

   Moi Jukka!

   Keittiö on Virosta sikäläisen sisustussuunnittelijan kautta hankittu, Arens on sen mittojen mukaan valmistanut, en tiedä saako suoraan samoilla kriteereillä. Meilläkin tammi tuli mukaan vasta viime metreillä, mutta valmiina näyttää hyvältä.

   Portaissa on sama tammilautaparketti kuin lattiassakin, parketista sai 250 mm leveää, jota on siis ainoastaan portaissa, muualla 180 mm. Askelmat on tehty siis yhdestä parketinkappaleesta.

   Valaistuksesta tulee varmaan vielä erillinen kirjoitus, kun saadaan ne paikoilleen. Suurin osa talon valaisimista on Delta Lightilta, noihin kattovaloihin panostettiin ja ne ovat malliltaan “Minigrid in Trimless 2 Reo”. Vähän lisähommaa tuli niiden kanssa, kun asennuskotelon joutuu upottamaan kattoon, ja sen jälkeen tasoitetaan ja maalataan. Näin jälkikäteen ehkä vähän turhaa kikkailua, vaikka hieno varmasti tulee. Ei tuo Molto Luce kai sekään ihan huonoimmasta päästä ole

 5. Melina says:

  Me olemme myös kysyneet keittiötarjouksia Virosta. Idemasta saimme tarjouksen, mutta tuo Arens vielä kiinnostaisi. Olitteko yhteydessä vain sähköpostitse vai kävittekö ihan paikan päällä myymälässä?

  • Henri says:

   Moi Melina,
   Emme asioineet Arensin kanssa ollenkaan, vaan Tallinnalaisen sisustussuunnittelijan Aet Pielin kanssa (http://www.piel.ee), jonka kanssa hiottiin arkkitehtien suunnitelmat vielä kertaalleen läpi. Aetin luona piipahdin pari kertaa, he Suomessa pari kertaa. Laatikostojen mekanismit ovat Grassilta, eli laadukkaat (http://www.grass.at). En tiedä onko Arensin perusmallistoa vai erikseen tilattavaa.

Jätä kommentti