Villa Luova - Moderni puutalo Helsinkiin


Harmaa keittiö illalla

Henri. Lukuaika: alle minuutti.

Pientä nikkarointia ja nurkkien viimeistelyä harrastetaan edelleen lähes joka päivä, ei pidä antaa raksakrapulalle sijaa – talvi on tulossa. Keittiö sentään on melkein valmis, kaksi sähköpistorasiaa enää odottaa asentajaansa saarekkeeseen. Yhtenä iltana keittiö joutui siistimisen kohteeksi, joten tässäpä pari kuvaa tuosta epätodellisesta tilanteesta.

Kuvia harmaasta keittöstämme

Harmaa keittiö illalla

Harmaa keittiö illalla

Harmaa keittiö illalla

Harmaa keittiö illalla

Harmaa keittiö illalla

Harmaa keittiö illalla

27 kommentteja artikkeliin ‘Harmaa keittiö illalla’

 1. Matti says:

  Moi

  Detaljit ne on mitkä ratkaisee – onnittelut todella tyylikkäästä keittiöstä!

  p.s. Postaus puhdasvaluseinistä olisi tervetullut

  • Henri says:

   Kiitos kiitos.

   Vai puhdasvaluseinistä, mikäs erityisesti niissä kiinnostaisi, tuntuu että olen niistä jo vaikka mitä kertoillut…

   • Matti says:

    Moi

    Juu, puhdasvaluseinien tekovaihe on esimerkillisesti kuvattu. Olisi kiva nähdä lopputulos varsinkin siitä liukuovi-kohdasta kun ovi on asennettu, olen nimittäin saanut aiemmista postauksista inspiraatiota omaan projektiin ja väliseinien teko on muutaman viikon sisällä.

    • Henri says:

     Kellari on vielä enemmän tai vähemmän vaiheessa, samoin se liukuovi on vielä tilaamatta. Mutta ehkä noista ylemmän kerrosten puhdasvaluseinistä jotain kuvia voisin saada aikaiseksi.

 2. Upea keittiö! Minua kiinnostaisi tietää, mitä olette käyttäneet välitilassa ja miten tuo välitilan valaistus on ratkaistu. Yritin tiirailla, mutta en oikein valjennut :) Ja eipä siitäkään olisi haittaa, että kertoisit, mitkä spotit teillä on tuolla keittiötilan katossa.

  Kiitos jo etukäteen!

  • Henri says:

   Moi Salla,
   Välitilassa on valkoinen lasi (optiwhite), eli ei taita vihreään. Kaapit on n. 4 cm irti seinästä ja väliin jäävässä kolossa ledinauha. Ledit joissain kuvissa heijastuvatkin tasosta.
   Kattospotit ovat myös ledejä: Deltalight Minigrid In Trimless Reo.

 3. Minni says:

  Niin nättiä! Tuo hana on mahtava! Mikä se on merkkiään ja malliaan?

  • Henri says:

   Hana on omakin suosikki. Vesisuihku joka siitä tulee on täysin erilainen johon olen aiemmin tottunut. Täyttä vettä sulavasti soljuen tai pisaroitettua suihkua. Hanassa on siis kaksi toimintoa. Lisäksi siitä saa tuon suutinosan erikseen, jolloin altaan pesu onnistuu ja yltää myös viereiseen pienempään altaaseen.

   Hana on Hans Grohen mallistosta Axor Cittero M ja joku tarkempi malli.

   • Minni says:

    Kiitos tiedosta! Pitääkö muuten tuollainen erillinen apk-venttiili olla huomioitu lvi-suunnitelmissa jo? Vai voiko jollain “lisäosalla” saada sen toimimaan. Olimme jotenkin juuttuneet katselemaan vain apk-liitännällisiä hanoja, mutta valikoima olisi laajempi, jos voisi valita hanoista, joissa sitä liitäntää ei ole…

    • Henri says:

     Ei meillä ainakaan sitä mitenkään eikseen ollut lvi-suunnitelmissa, joten ei tarvitse. Putkari sen vain laittaa sitten paikalleen. Kyseinen kappale on myöskin Hans Grohen mallistosta.

 4. Teea says:

  Hieno, tyylikäs keittiö! Silti mun silmä kiinnittyi erityisesti tuohon kauniisti viimeisteltyyn ikkunasyvennykseen, jossa on viivasuorat smyygit ja lattia jatkuu ikkunaan asti. Tuolta meilläkin pitäisi joku päivä näyttää (tosin tammiset puitteet). Kaunista suorilinjaista arkkitehtuuria! Listat on niiiin aut ;-) (ps. tuleeko teille parketin päälle jalkalistaa? onko parketti kiinteä vai uiva? jos uiva, miten viimeistelette rajan seinään jollei tule listaa?)

  • Henri says:

   Ei tule listoja. Meillä on parketin alla lämmönjakolevyt ja puukoolaus. Itse parketti on ruuvattu kiinni koolaukseen. Parketti menee itse asiassa seinän “sisään”, eli kipsilevyt loppuvat parketin päälle ja sauma on käsittääkseni akryylimassalla. Mutta sitä en tosiaan ole itse tehnyt. Jonkinlaista viimeistelyä sen suhteen ollaan vielä tekemässä, siitä sitten varmaan lisää siinä vaiheessa.

 5. päivi says:

  tosi upea lopputulos!Sain kivoja vinkkejä uuteen huvilaan ja blogisi onkin suosikkejani.

 6. ellu says:

  hei! mikä liesituuletin teillä on? käyttökokemuksia? hienolta näyttää keittiö!

  • Henri says:

   Moi Ellu,

   Liesituuletin on Savon saarekemalli, joka toimii huippuimurilla. Oikeasti oltaisiin haluttu kattoon asennettava malli, mutta olisi pitänyt huomioida jo LVI-suunnittelussa, on sen verran tehokkaita ne mallit. Meillä olisi lähtenyt sitä kautta n. 5 kertaa enemmän ilmaa ulos kuin mitä sisään tulee ja mekkala katollakin olisi ilmeisesti ollut aikamoinen.

   Kerran olen jo pään tuohon kolauttanut, vaikka onkin hieman suosituksia korkeammalla – tai ehkä juuri sen takia.

   Tuon saa laittaa täysille, että toimii riittävästi, onneksi ei siitä kovin kovaa mekkalaa sittenkään tule.

 7. Jane says:

  Hei!
  Onnea uudesta kodista! Täällä silmät kiiluen odotellaan lisää kuvia kodistanne. Keittiö näyttää todella linjakkaalta sekä viimeistellyltä. Miten teillä toteutettiin väliovien asennus, tuliko listoja?

  Jane

  • Henri says:

   Vai että uusia kuvia! Yritetään saada joku nurkka kuvattavaan kuntoon, ehkä se luovuudella onnistuu.

   Ovien listoihin jouduin taipumaan, tosin niitä ei _vielä_ ole joten ihaillaan uretaaneja. Harmittavasti sieltä täältä valmistuu pikkuhiljaa, eikä kokonaisuuksia vielä ole.

 8. Hanna says:

  Kiva keittiö! Arvon itse korkeakiiltoisen valkoisen ja matan mustan välillä, mutta täytyy ottaa kiiltävä harmaa myös harkintaan. Meillä raksa alkaa vasta keväällä, mutta keittiö on tarkoitus lyödä lukkoon nyt talven aikana.

 9. Anu says:

  Upea keittiö! Mua jäi askarruttamaan tuo varsinaisen altaan vieressä oleva pikkuallas, mikä sen tarkoitus on?

  • Henri says:

   Moi Anu,
   meilltä tehdään aika paljon ruokaa ja joskus toinen allas on käytössä kun jotain pitäisi huuhdella tai muuten käyttää allasta. Siksi halusimme kaksi allasta. Ja hanassa on letkullinen suutin, joten sillä ylettää myös pienempään altaaseen. Tässä kohtaa käytännöllisyys meni hieman yksinkertaisuuden edelle.

   • Anu says:

    Kiitos selvennyksestä :) Onko pieni allas ollut käytössä kätevä vai onko esim. liian pieni?

    • Henri says:

     Allas on ihan sopivan kokoinen. Edellisessä asunnossa oli samantyyppinen allaskokoonpano, mutta pienemmällä isommalla altaalla. Se oli joskus hieman liian pieni isompien kattiloiden tms. pesuun.

 10. Hei,
  Olemme harkitsemassa myöskin Aet Pielin palveluja ja mielellämme kuulisimme kokemuksia Pielin palveluista. Esim. millä kielellä kommunikoitte? Oliko Piel helppo saada kiinni? Tuliko mitään yllätyksiä matkan varrelle?
  Entä keittiö – ovatko mekanismit toimineet niin kuin on suunniteltu? Kuka teille asensi keittiön? Entä miten mittaukset ym tehtiin? Kiitos etukäteen vastauksesta!

  • Henri says:

   Moi J,

   Ihan kohtuullisesti sujui yhteistyö Aetin toimiston kanssa, kommunikointikielenä englanti. Tietenkin kommunikoinnissa vieraalla kielellä omat haasteensa, joten muutama tapaaminen on tarpeen. Itse kävin kaksi kertaa Tallinnasa ja heiltä vierailuja Helsinkiin muutama enemmän suunnittelun aikana. Mittaukset ja asennus tehtiin heidän toimesta ja etenkin keittiön asennus erinomainen.

   Pieniä aikatauluhaasteita matkan varrella sattui, mutta lopputulokseen ollaan tyytyväisiä.

 11. Alva D. says:

  Hei! Tiedätkö, mikä kaapistojen harmaan värikoodin on? Todella kaunis keittiö.

  • Henri says:

   Moi Alva,

   Tietääkseni se on Tikkurila Monicolor Nova K157.
   Toki valokuvissa väri ei aina vastaa luontoa, joten kannattaa kyllä käydä malliväriä katsomassa jossain. Tuo väri oli valittu mahdollisimman hyvin keittiötasoon sopivaksi.

Jätä kommentti