Villa Luova - Moderni puutalo Helsinkiin


Betonitalo kultaisella leikkauksella

Henri. Lukuaika: alle minuutti.

Kuvaa katsomalla ei voisi ehkä päätellä, että kuvan talo sijaitsee Saksassa. Japania olisin itse ensimmäiseksi veikannut, mutta ehkä talon koko kuitenkin olisi sinne hieman liian suuri. Betonitalo oli itselläkin mielessä unelmataloa ajatellen, onhan se materiaalina tavallaan aito ja yksiaineisena ymmärrettävissä nykytalojen monimutkaisiin rakenneratkaisuihin verrattuna. Tontti on tässä tapauksessa sallinut mittasuhteiden hieman vapaamman mietinnän ja talon suunnittelussa on käytetty hyväksi kultaisen leikkauksen suhteita.

Betonitalo kultaisella leikkauksella

Betonitalo kultaisella leikkauksella

Betonitalo kultaisella leikkauksella

Betonitalo kultaisella leikkauksella

Betonitalo kultaisella leikkauksella

Betonitalo kultaisella leikkauksella

Betonitalo kultaisella leikkauksella

Betonitalo kultaisella leikkauksella

En tiedä onko se vain katsojan silmässä, mutta mielestäni kuvista kyllä huokuu mittasuhteiden harmonia ja kurinalainen materiaalien käyttö. Samoin sisä- ja ulkotilat limittyvät hienosti toisiinsa ja valoa tulee taloon sisään tyylikkäästi muualtakin kuin pelkästään seinissä olevista ikkunoista. Sisustusta ja sisäkuvia olisi ollut mukava nähdä enemmänkin.

Talon on suunnitellu saksalainen arkkitehtitoimisto nimeltään Denzer & Poensgen.

Betonitaloa ei kuitenkaan saamamme tontin puitteissa pystynyt rakentamaan, mutta jotain siihen suuntaan viittaavaa tulemme toivon mukaan saamaan. Siitä myöhemmin lisää.

7 kommentteja artikkeliin ‘Betonitalo kultaisella leikkauksella’

 1. antti says:

  Ei ollut oikein muuta sopivaa ‘koukkua’ johon tämän olisi ripustanut, joten ripustin sen tähän botnia kuitenkin käytetty:) Liekö jo tuttu prokkis ison veden takaa, ex-ESPN fame, nykyinen Newsvine-CEO Mike Davidson rakennutti itselleen ja vaimolleen talon dokumentoiden samalla koko homman http://www.ahousebythepark.com sitelle.

  • Henri says:

   Kiitos vinkistä! Täytyy tutustua, ei ollut entuudestaan tuttu. Hieman taitaa olla isompi budjetti kuin meillä, mutta ainahan sitä inspiraatiota ja tietoa saa isommistakin projekteista.

   • antti says:

    Nojuu, niillä oli tontilla purkukuntoinen tönö, joutuivat Seattlen ympäristömääräysten vuoksi tekemään kaikenlaista maanparannusta jne. että pääsivät rakentamaan yms. ylimääräistä kustantamaan, mikä ei nosta seinää tai muutakaan näkyvää saanut aikaiseksi. On siellä hemmetin hyviä ideoita kustannusten säästämiseksi, ja varmasti hyvää pep-talkkia kun alkaa usko olemaan koetuksella:)

 2. Nyrki Launis says:

  Kyllä!
  On siinä harmoniaa, mutta betoni on vain niin kylmän oloinen. Niin fyysisesti, kuin henkisesti. Kaunis talo joka tapauksessa.

  Nyrki Launis

 3. Mike says:

  Aika teollisuushallimainen ja kylmä. Ei sovi asuinrakennukseksi, mutta ehkä kirjastoksi tai näyttelytilaksi.

 4. Henri says:

  Kauneus ja kotoisuus lienee tässäkin katsojan silmässä :)

 5. Tiinu says:

  Vaikuttavaa, rohkeaa meininkiä. Viihtyisin itse loistavasti tällaisessa talossa. Valoa, selkeitä linjoja, kyllä!

Jätä kommentti