Villa Luova - Moderni puutalo Helsinkiin


Betoniseinä, tammilattia, musta laatta?

Henri. Lukuaika: alle minuutti.

Materiaalivalinnat olisivat pian edessä. Aika hyvin pääpiirteissään ne nyt ovat mielessä olleetkin. Ensimmäisten betoniseinien ollessa valmiina pystyi nyt ensi kertaa ihan käytännössä kokeilemaan mikä materiaalien yhdistelmä toimisi parhaiten. Ei muuta kuin tontille mallipalojen kanssa ja testaamaan!

Betoni ja tammi on klassinen yhdistelmä. Kiveä ja lämmintä puuta – ei voi kovin metsään tämä yhdistelmä mennä. Kylphuoneen materiaalien suhteen joutuukin sitten ihan valitsemaan jotain. Päädyimme loppujen lopuksi laatoittamaan saunan yhteydessä olevan kylpyhuoneen, joten sinne jokin laatta tulisi valita. Mitään varsinaisia värejä ei peruspalettiin kaivata, joten harmaan sävyissä olisi tarkoitus betoniseinän parina jatkaa.

Muutamia laattoja oli saatu malliksi tähän tarkoitukseen ja kaupassa tuntui siltä, että hieman elävämpipintainen laatta olisi hyvä, mutta kotona nykyisessä kylpyhuoneessa mallailu, sekä rakennuksella betoniseinän kanssa taas tuntui siltä, että parempi pari elävän betonipinnan kanssa olisi lähes musta laatta mattapintaisena. Tummaa tunnelmaa kylpyhuoneeseen?

Kuvat

Betoniseinä, tammilattia, musta laatta?

Betoniseinä, tammilattia, musta laatta?

Betoniseinä, tammilattia, musta laatta?

Betoniseinä, tammilattia, musta laatta?

4 kommentteja artikkeliin ‘Betoniseinä, tammilattia, musta laatta?’

 1. sahrami says:

  Betoni on sen verra elväpintaista, että minun silmiini tasavärinen laatta olisi paras vaihtoehto. Ei ehkä ihan tummin musta, vaan tumma harmaa (jo ihan sen takia, että täysin musta saumalaasti on hankala pitää täysin mustana).
  Meillä parhaat betonipinnat tulivat silloin, kun muottimateriaalina oli tavallinen havupuuvaneri – siinä näkyi muotin puunsyykuviot todella hyvin. Mutta jos ideana on saada aikaiseksi silevä betonipinta, niin silloin se ei kyllä tietty käy. Mielenkiinnolla olen seurannut teidän seinävaluprojekteja.

  • Henri says:

   Samoilla linjoilla mennään, “musta” laatta ei onneksi ole ihan musta, mutta enpä tiennyt mustien saumojen olevan hankalia hoidettavia. Kiitos vinkistä, täytyy tutustua asiaan.

   Betoninharmaa on meillä seinissä aika neutraali, laatoissa usein taittuu johonkin sävyyn. Pitänee lykätä tätä päätöstä vielä sen verran että, saadaan testattua tilaan tulevalla keinovalolla, alakerran kylppäriin ei tuota luonnonvaloa välttämättä ihan hirveästi pääse. Kuvissa “sävyt” eivät erotu ehkä niin selvästi kuin luonnossa.

 2. sahrami says:

  Niin siis tarkoitan sitä, että siinä mustassa saumassa näkyy kaikki kalkkitahrat, saippuajämät ja muut selkeästi. Vaaleampi sauma antaa anteeksi. (ja olipa muuten luvattoman paljon kirjoitusvirheitä tuossa edellisessä kommentissani!)

 3. [...] kai ne laatat oli tavallaan jo valittu aiemmin, mutta tietenkin sitten kun se pakon sanelema valintahetki lähestyy rupeaa epäilyttämään. [...]

Jätä kommentti