Villa Luova - Moderni puutalo Helsinkiin


Betonilattia?

Henri. Lukuaika: n. minuutti.

Betonilattiaa oli alunperin ajatus tehdä koko kellarikerroksesta ja eteisestä. Märkätiloihin sen tekeminen on mahdollista, mutta loppujen lopuksi se sitten hieman vesieristyksen ehdoilla tiputettiin pois – sinne siis laattaa. Jäljelle jää siis takkahuone, portaat ja eteinen. Mutta mistä tekijä ja oikea tapa? Betonilattian voi nimittäin tehdä aika monella eri tavalla

Aiemmin mainittua Grand Designs sarjaa seuranneena betonilattiat esitellään kustannustehokkaana tapana saada arkkitehtonista pintaa. Suomessa tapa ei näytä kovin yleiseltä ja tuntuukin, että sen myötä ammattitaidosta saa maksaa aikalailla – hinta vertautuu peruslaattalattiaan.

Kaksi erilaista perustapaa tuntuu olevan, joko kaikki yhdellä valulla tai sitten erillinen pinnoite päälle. Yhdellä valulla mennessä valuvaihe täytyy toteuttaa huolella ja liipataan koneellisesti. Lattia hiotaan ja kiillotetaan sitten myöhemmin. Jälkikäsittely tehdään sitten rakentamisen loppuvaiheessa esimerkiksi litium-silikaattikäsittelyllä. Näin kai ainakin yhdellä tavalla tehtynä. Näin tekee esimerkiksi Lattiamies.

Erilaisia pinnoitteita löytyy sitten enemmän. Piimat nimiseltä yritykseltä saatiin erilaisia ajatuksia tähän, heidän maahantuomilla tuotteillaan. Päällimmäisenä vaihtoehtona KCF-pinnoite, jolla saa hieman elävää pintaa.

Huh huh, tämä pitäisi nyt päättää nopeasti ja sopiva tekijäkin saada. Jos sinulle on kokemusta tekijöistä, jotka hommat osaavat, nyt on se aika kun voi vinkata!
Alla olevista kuvista kaksi ensimmäistä ovat Kampissa sijaitsevasta hiljaisuuden kappelista, molemmat todella hienoja. Tuollaisen voisi ottaa kotiinsakin.

EDIT: Aihe tuntuu kiinnostavan monia, tässä linkki itse betonilattian tekoon, tekijä siis löytyi.
http://villaluova.com/moderni-puutalo-rakentuu/valmista-pintaa-betonilattia/.

Betonilattioiden inspiraatiokuvia

Betonilattia?

Betonilattia?

Betonilattia?

Betonilattia?

Betonilattia?

8 kommentteja artikkeliin ‘Betonilattia?’

 1. Bella says:

  Meille tuli maxipinnoitteelta. Tekivät ensin pohjaplaanon sillä lattia oli ihan aaltoileva… Sitten (pian) tulee pintaplaano(eli desinglattia) Weberin tuotteilla. Lopuksi vahataan. Tiedä millainen sitten tulee kun on vähän vaiheessa tällä hetkellä.
  Asiallisia tyyppejä!
  Laittakaahan päivitystä mikä tilanne siellä! :) Mielenkiintoista nähdä!

 2. Matleena says:

  Hei!
  Minua kiinnostaisi kovasti, mihin ratkaisuun pääsitte. Misten toteutitte lattian? Meillä sama homma pian edessä.. =)

  • Henri says:

   Moi!
   Tässä toinen juttu aiheesta, itse tekeminen.
   http://villaluova.com/moderni-puutalo-rakentuu/valmista-pintaa-betonilattia/

   Lattia tehtiin kerralla valmiiksi, betonivalu, tasoitus, parin tunnin odottelu, koneellinen liippaus juuri oikean verran ja sitten litium-silikaattikäsittely pintaan. Lattiasta tuli samettisen tasainen. Tosin lattia on nyt ollut teon jälkeen suojattuna, joten vähän jännittää jälleennäkeminen, onko lattialle tapahtunut jotain tässä välissä.

   • -Maiju says:

    Löytyiskö teillä kuvaa tästä betonilattiasta, että minkälainen siitä loppupeleissä tuli ja oletteko siihen tyytyväisiä, hyviä ja huonoja puolia otetaan kuuliaisen vastaan!

    • Henri says:

     Meillä vielä rakentaminen jatkuu ja lattia on edelleen suojattuna, joten vielä ei ole täyttä varmuutta miten se on suojattuna kestänyt. Sitten kun saadaan suojat pois ja lattia pestyä niin kuvia varmasti tulee!

 3. frans says:

  ylin kuvista on aika varmasti tehty tällä tuotteella. Keski- ja eteläeuroopassa käytetään juuri microsementtiä betonipinnan jäljittelemiseen. yhdellä valukerralla tehtynä betoninpintaan jää koneen liippausjälki ja jos sen hioo jää siihen hiomakoneenjälki. Jälkimmäinen tosin voidaan ehkäistä hiomalla pinta lopuksi keraamisilla hiontaterillä, mutta tällöin hinta nousee pilviin. Betonipintaa on vaikea korjata tai paikkailla ja jos pinta on keräämisesti hiottu tai liippaamalla “poltettu” on se pinnoittaminen todella työlästä. Microsementtiä on helppo esimerkiksi lisätä yksi kerros. ja kun kerrosvahvuus microsementillä on noin 1-2 mm ei tule ongelmia korkojen kanssa.

  tuotteen maahantuoja on ja heiltä tuotetta saa asennuksineen tai vaikka suoraan verkkokaupasta SBL.FI

Jätä kommentti