Villa Luova - Moderni puutalo Helsinkiin


Betonikaiteet portaisiin

Henri. Lukuaika: alle minuutti.

Tämän viikon tekosiin kuuluu keskikerrosten portaiden kaiteiden muotitus ja valu. Samoin alakerran takka sai ylemmän osuuden puhdasvalua, mutta tulokset sen suhteen lepäilevät vielä hetken muotin sisällä.

Nämä portaat ja niiden kaiteet tullaan tasoittamaan ja päällystämään, joten niiden muotit purettiin heti kun mahdollista, että miehet pääsevät sitten taas seuraavien muottien kimppuun. Aika hienon rouhealta nuo näyttävät betonisessakin asussaankin.

Kuvia betoniportaiden kaiteiden muotituksesta ja lopputuloksesta

Betonikaiteet portaisiin
Kaiteeseen tulevien valojen kolot muotissa.

Betonikaiteet portaisiin
Muotti tuettuna sieltä ja täältä.

Betonikaiteet portaisiin
Muotin raudoitusta.

Betonikaiteet portaisiin
Kaidemuotin kannet poistettu.

Betonikaiteet portaisiin

Betonikaiteet portaisiin
Portaat ja kaiteet olohuonetasolle.

Betonikaiteet portaisiin
Portaat ja kaiteet eteisestä olohuonetasolle.

4 kommentteja artikkeliin ‘Betonikaiteet portaisiin’

 1. Jane says:

  Hei ja kiitos kun saamme seurata mielenkiintoista projektianne. Teille tulee paljon betonipintaa, millä aioitte käsitellä ne? Itseäni viehättää käsittelemättömän näköinen pinta ja omassa projektissamme meille tulee portaat paikalleen valettuina, mahdollisesti muuallekin. Haluisin jättää portaat erittäin rouhean näköisiksi mutta tarvitsevat jonkinlaisen pölynestokäsittelyn..?

  • Henri says:

   Moi! Tervetuloa seurailemaan. Lattiat meillä on käsitelty litium-silikaatilla, seinät tullaan luultavasti käsittelemään supi-saunauojalla, litium-silikaattikin käy. Litium-silikaatti estää pölyämisen lisäksi myös hyvin nesteiden imeytymistä. Tutun mukaan heidän nano-litium-silikaattikäsitellyiltä lattioilta oli lähtenyt yön yli lattialla ollut punaviinikin jälkiä jättämättä.

 2. Piia says:

  Hei! Meillä pesutilat ja betoninen takka käsitelty Johnsson Diverseyn Jontec Repellolla. Suihkuseinä on helppo pitää puhtaana ja hylkii vettä. Käsittelyä ei huomaa kun seinä on kuiva.
  Naantalissa koko betonitalon sisäpinnat käsitelty samaisella aineella.

  • Mira says:

   Piialle:
   miten toteutitte vedeneristyksen tuon Jontecin Repellon kanssa? Miltä käsittely näyttää märkänä?

Jätä kommentti