Villa Luova - Moderni puutalo Helsinkiin


Arkkitehtivierailu: NOW

Henri. Lukuaika: n. minuutti.

Takautumaa kesältä 2011. Samalta kadulta jaettiin yhteensä 10 tonttia ja tapasimme muiden tonttilaisten kanssa siinä sitten jossain vaiheessa. Osalla oli jo alustavia suunnitelmia, ja näistä suunnitelmista yksi näytti omaan silmään hyvältä ja mietityltä. Loogista oli mennä tapaamaan suunnitelman tehnyttä arkkitehtia Tuomas Toivosta. Arkkitehtitoimiston nimi on Now for Architecture and Urbanism. Siinä vaiheessa nimi ei itselle sanonut mitään, mutta pienellä nettihaulla alkoi jotain löytyä.

Toimisto on pieni, Tuomaksen ja Nene Tsuboin. Toimiston ympärillä on kuitenkin löyhä verkosto alan tekijöitä. Tapaaminen Tuomaksen kanssa oli oikein avartava ja sain jopa hieman historiallista tietoa rakentamisesta ja näkymistä. Itse en ollut aluksi niin innoissani siitä, että tulevan kodin pääilmansuunta tulee olemaan pohjoiseen. Aiemmin on kuulemma ollut tapana avata näkymiä nimenomaan pohjoisen suuntaan, koska maisema näyttää siellä parhaimmalta valon sen sinne maalatessa parhaiten. Nykyisin haluttu suuntaus, jossa aurinko halutaan porottamaan ikkunoiden kautta sisälle, on isommassa mittakaavassa aika uusi juttu.

Tuomaksen työt painottuvat verkkosivujen perusteella enemmän isoihin projekteihin, mutta omakoti- tai rivitaloasunnoistakin muutamia referenssejä löytyi. Ja tietysti yksi hieno työ on hänen oma kesäpaikkansa, jota on useissa lehdissäkin esitelty. Kokonaisuutena tekemisestä jäi hyvä maku, tekeminen on selkeästi mietittyä muttei ollenkaan tiukkapipoista. Aika radikaalejakin ideoita varmasti olisi saatavilla.

Kuvia Tuomaksen omasta kesäpaikasta

Arkkitehtivierailu: NOW

Arkkitehtivierailu: NOW

Arkkitehtivierailu: NOW

Arkkitehtivierailu: NOW

Muita kohteita

Arkkitehtivierailu: NOW

Arkkitehtivierailu: NOW

Tämä juttu on osa “Talopaketti vai arkkitehti” -sarjaa, eli rakennusprojektin alun pohdintaa kesältä ja syksyltä 2011.

Ei kommentteja ‘Arkkitehtivierailu: NOW’

Jätä kommentti